Vaata Tõnu ja meenuta - Tallinnas asub tänav nimega Tööstuse, sellega ristub tänav nimega Erika. Nende 2 tänava ristumise kohal asub see mis oli kunagi maailma kuulus tehas
ARSENAL. Seal toodeti kuni "nõuka aja" lõpuni laskemoona ning remonditi Balti Merelaevastiku relvastust - raketi seadeldised, kahurid kuulipildujad jne.
Kui "nõuka aeg" läbi sai LASI Eesti riik selle tehase sisuliselt tükkidena laiali tassida. Kõik "struktuuride" seltsimehed müüsid maha metalli mis oli jäänud ning ka paljud tööpingid mis seal olid. Hetkel on see "putka" sisuliselt kasutuskõlbmatu ning kui Kalamaja pargi vastas olev tehas "renoveeritakse" "töö ja puhkekompleksiks koos mõnede elupindadega" siis on järjekord Arsenali käes.
Ürita ütelda vähemalt ÜKS adekvaatne põhjus miks Eesti Kaitsemin ei oleks võinud panna sellele tehasele kaitse peale ning (taas)alustada seal padrunite ja maa-õhk tüüpi kergete õhutõrje rakettide tootmist - mis seal sisuliselt oli toimunud juba nii aastakest paarkümmend. Üks minu kooli kaaslane elas seal samas teisel pool Arsenali müüri ning 1980 (nati sinna tänna) sai tal korduvalt külas käidud (peaks ehk mainima, et tegu oli äärmiselt armsa tütarlapsega kellega sai koos õpitud

). Eriti õhtusel ja öisel ajal oli ilusti nähe kuidas autodele laaditi rakettide "patareisi" (selline sõrestik kuhu oli paigutatud mingi x-arv rakette) ning mis siis vurasid sadama suunas.
Olles 1989-99 Toompeal õnnestus mul korduvalt diskusioone mida selle Arsenaliga teha. Mõned pakkusid seal tootmise uuesti alustamist kuid teatud mõjuvõimsad poliitikaud leidsid, et see "ärritaks meie idanaabrit ja meie läänenaabrid (eriti iisrael) ei mõistaks meid ning pealegi kui meie seal tootmist EI ALUSTA siis lubavad meie "lääneliitlased" meid aidata ODAVA relvastusega. Ma vist ei pea meelde tuletama ODAVA kauba mõistet siin eks ?
Ma ei väida, et seal tootmise
taasalustamine oleks olnud lihtne või odav kuid riik oleks saanud tootmise mis oleks olnud oluline nii riigile kui rahvale. Vahest olen mõtelnud, et peaks hakkama koostama tabelit. Seal paneks ühte tulpa KÕIK need otsused mis on olnud Eesti rahva ja riigi arengu jaoks
KAHJULIKUD ja teise tulpa
NIMED neist kes selliseid otsuseid aitasid ellu viia ning nende eest võitlesid. Midagi sarnast mida pastor Meri üritas teha ...........................